Distributieriem vervangen
  • Dealer-kwaliteit voor een betere prijs
  • A-merkonderdelen
  • Onderhoud met fabrieksgarantie

Vind uw vestigingPrijs berekenen

Distributieriemvervangen bij CarProf

Hoe vervangen wij de distributieriem? CarProf monteert een distributieriem uiterst nauwkeurig volgens de voorschriften. Een distributieriem die goed gemonteerd is, kan moeiteloos 100.000 kilometer meegaan. De riem wordt exact volgens de voorschriften gemonteerd. Om kosten te besparen, kunt u ervoor kiezen om tegelijkertijd nabijgelegen onderdelen te vervangen. Bijvoorbeeld de waterpomp en de rollen waar de distributieriem op gemonteerd is.

Wat is een distributieriem en wat doet het?

De distributieriem zorgt voor de samenwerking tussen de krukas en de nokkenas. Deze verbinding zorgt voor het functioneren van de motor en is daarom essentieel. Niet elke auto heeft een distributieriem. Sommige auto’s hebben een distributieketting of maken gebruik van tandwielen. Het voordeel hiervan is dat ze duurzamer zijn dan een distributieriem en dus langer meegaan. De distributieriem moet daarentegen regelmatig worden vervangen, maar maakt minder geluid, heeft geen smering nodig en is lichter van gewicht.

Waarom de riem vervangen?

Het vervangen van de distributieriem is één van de duurdere periodieke onderhoudswerkzaamheden aan uw auto en kan uiteenlopen van € 200=, tot € 1.000,=. Bij de moderne en geavanceerde motoren moeten vaak extra onderdelen vervangen worden. De vervangingstermijn wordt voorgeschreven door de fabrikant en is afhankelijk van uw kilometrage in combinatie met jaren. Zo kan de fabrikant voorschrijven dat de distributieriem iedere 5 jaar moet worden vervangen of om de 90.000 kilometer. Dit is afhankelijk van wat het eerst komt. Rijdt u 20.000 km per jaar, dan zal de riem na 4 en half jaar aan vervanging toe zijn.

Distributieriem inclusief waterpomp

Als er voor uw auto een kit inclusief waterpomp beschikbaar is, dan weet u bijna zeker dat deze ook vervangen dient te worden. Het vervangen van de koelvloeistof is standaard inbegrepen in de offerte.

Meer dan één distributieriem

Sommige auto's (geavanceerde motoren) kunnen zelfs meer dan één distributieriem hebben. Wij nemen standaard alleen de hoofdriem mee in de offerte.

Multiriem

Uw auto bevat ook één of meerdere multiriemen (vroeger was dit de V-riem en dreef de alternator en de ventilator aan). De multiriem drijft naast deze componenten ook de stuurbekrachtiging en de airco aan. Aangezien de vervangingstermijn van de multiriem niet altijd samenvalt met die van de distributieriem neemt CarProf deze ook niet standaard mee in de offerte, maar zal tijdens de controle kijken of de multiriem toe is aan vervanging. Uiteraard bespreken wij vooraf de kosten hiervan met u. 

Distributieketting vervangen

Heeft uw auto een distributieketting in plaats van een distributieriem dan is één van de voordelen dat een ketting normaal gesproken duurzamer is dan de distributieriem en u niet vast zit aan een bepaalde kilometrage. Wilt u meer informatie over uw distributieketting of het vervangen hiervan, neem dan gerust contact met ons op.

24 maanden garantie auto reparatie