Accu auto vervangen
  • Dealer-kwaliteit
  • A-merkonderdelen
  • 24 maanden garantie

Vind uw vestiging

Accu vervangen van uw auto

De accu is de batterij van uw auto en zorgt voor het starten van de auto. Merkt u dat er problemen zijn bij het starten van uw auto? Maak dan een afspraak bij CarProf. Onze monteurs controleren de accu en geven aan of de accu vervangen moet worden

Hoelang gaat een auto accu mee?

Een accu gaat over het algemeen ongeveer 4 jaar mee. Dit is afhankelijk van het gebruik van uw auto. De accu heeft bijvoorbeeld de tijd nodig om te kunnen opladen. Gebruikt u uw auto alleen voor korte ritjes dan moet de accu relatief vaak stroom leveren om te starten terwijl de accu niet de tijd krijgt om volledig op te laden. In de winter vraagt u meer van de accu door de lage temperatuur en neem de capaciteit af. Daarnaast is de accu een slijtage onderdeel en zal daarom geleidelijk in kwaliteit afnemen. Uiteindelijk zal de accu niet meer voldoende capaciteit leveren om goed te functioneren. De accu moet dan vervangen worden.

 

Accu auto vervangen

Wat kost het vervangen van de accu?

Bij CarProf monteren wij alleen A-merk onderdelen. De kosten voor het vervangen van de accu kunnen erg variëren. Dit is afhankelijk van de auto en de soort accu die erin zit. Hierbij kunt u denken aan ongeveer € 140,= voor een Peugeot 107 en € 320,= voor een BMW 1 serie. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo zijn AGM accu’s voor start/stop systemen een stuk duurder dan normale accu’s.

Accu auto vervangen