CarProf Aircocheck
  • Voorkom onnodige kosten
  • Laat periodiek uw airco controleren
  • Vul tijdig koelmiddel

Afspraak makenPrijs berekenen

Laat uw airco controleren
voor een frisse en gezonde lucht

Net als de rest van uw auto heeft ook de airco regelmatig reiniging en onderhoud nodig. Zo voorkomt u een mindere werking, hoge luchtvochtigheid, beslagen ramen, verhoogd brandstofverbruik of zelfs storingen en reparaties. Heeft uw airco te weinig koelmiddel? Dan kan de aircopomp drooglopen en overmatig slijten. Met vaak hoge kosten als gevolg. Laat daarom de airco van uw auto op tijd bijvullen.

AircocheckWaarom een reiniging en onderhoud?

Laat uw airco Tijdig nakijken

Wij adviseren om de airco jaarlijks te laten controleren. Wij adviseren om het onderhoud aan uw aircosysteem iedere 2 jaar te laten uitvoeren. Deze controle vindt bijvoorbeeld plaats bij de onderhoudsbeurt, een aircobeurt of bij een vakantiecheck. Er wordt dan gekeken of bijvullen nodig is. Een droge airco zal stuk gaan en daarnaast wordt het brandstofverbruik verhoogd bij een slecht werkende airco.

Het is belangrijk om uw airco het hele jaar te gebruiken. Dit is goed omdat de airco de vocht aan de lucht onttrekt en daarnaast is dit ook beter voor de airco zelf. Zo rijdt u elk seizoen comfortabel met een aangenaam en gezond klimaat in uw auto.

CarProf Airco controle

Hoe zorgt u ervoor dat uw airco in goede conditie blijft?

Als u de optie heeft om uw airco op de automatische modus te zetten dan adviseren wij dit. Het brandstofverbruik is dan stukken minder dan als je hem handmatig bedient.

Heeft uw auto in de zon gestaan en is het in de auto stukken warmer dan erbuiten? Open dan eerst even de ramen voordat u de airco aanzet. De auto koelt dan al gedeeltelijk af. Dit werk hoeft de airco niet meer te doen en bespaart brandstof.

Gebruik uw airco het hele jaar door. Ook bij nat en koud weer. De airco zal de auto van binnen drogen. Het effect zie je vaak op de autoruiten die snel ontwasemen als u de airco aanzet.

Tot slot is het goed om uw airco ongeveer een kwartier voor aankomst uit te zetten. Een airco zorgt namelijk ervoor dat de verdamper in uw auto koud en daardoor vochtig wordt. Zet u de airco op tijd uit dan droogt de verdamper voordat u uw bestemming bereikt. Daarnaast is de overgang van de koude binnenlucht naar de warme buitenlucht soms erg groot. Door de airco eerder uit te zetten kunt u alvast wennen aan de temperatuur buiten en is de overgang kleiner.

CarProf Airco controle